• Mitt konto
  • Login
 
chilepeppar chilepeppar
  • Hem
    • Om föreningen
    • Bli medlem
    • Medlemsprylar
    • Login
  • Nyheter
  • Chilepepparsorter
    • Bidra med bilder
    • Beställ chilefröer
  • Odlingsråd
    • Fröna
    • Sådden
    • Jorden
    • Skörden
    • Ljuset
    • Temperaturen
    • Pollineringen
    • Skadegörarna
    • Scovillegraderna
    • Arterna
  • Forum
  • Kontakt
    • Press
    • Annonsera
    • Kontakta oss
Kontaktinformation
18.jan
Överordnad kategori: Chilepepparsorter

Ají Panca (torkad) - C. chinense

aji panca

Soltorkad chilepeppar från Peru, även känd som Ají Colorado och Ají Especial. Frukten har sluttande axlar med avlång, bred och lite böjd form. Den är dessutom mycket lik sorten Ají Brown. Ají panca kan användas i salsas, marinader, vinägerinläggningar och milda ceviches. Styrkan är mild till medium.

På traditionellt vis rostas frukterna på svag värme i torr stekpanna eller ugn. Därefter blötläggs frukterna i hett vatten tills de mjuknat. Ta sedan bort stjälk, fröfäste och mellanväggar. Mixa fruktköttet med lite av vattnet och lite olivolja till en puré. Passera därpå purén genom finmaskig sil för att få bort skalbitar. Nu är ají panca-purén klar att användas som smaksättning.

Artnamn latin: Capsicum chinense
Scovillestyrka: 500 - 1 000

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Användarbetyg: 5 / 5

Föregående artikel: Ají Panca - C. chinense Föreg Nästa artikel: Aleppo Pepper – C. annuum Nästa

BLI MEDLEM

BLI MEDLEM NU!

ANNONSER

Killen Vid Grillen
Heta såser!

Medlemslogin

Visa
  • Skapa inloggning
  • Glömt användarnamnet?
  • Glömt lösenordet?

Populära recept

  • Recept för en äkta ”chilehead”
    10.okt
  • Hemgjord hot sauce
    10.jan
  • Sauce picante
    10.jan
  • Chili vinnare 2006
    10.jan
  • Very hot sås
    10.jan

Anmälan nyhetsbrev

Meny

  • Hem
  • Nyheter
  • Chilepepparsorter
    • Bidra med bilder
    • Beställ chilefröer
  • Odlingsråd
  • Forum
  • Kontakt

scflogo

Copyright © 2024 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.