Fråga
- Jonas Borssén
- Offline
- Administratör
Less
Mer
22 aug 2008 03:28 #1664
av Jonas Borssén
Svar från Jonas Borssén i ämnet Sv:Fråga
Hej Bengt!
Den starkaste frukten heter bhut jolokia. Den finns också med några namnvariationer. Du kan läsa om den här på nyhetssidan. Rent capsaicin har cirka 16 miljoner scovillegrader :evil: . Så det stämmer alltså att jolokia-frukten har knappt 1 200 000 scovillegrader.
Med vänlig hälsning
Jonas Borssén
Den starkaste frukten heter bhut jolokia. Den finns också med några namnvariationer. Du kan läsa om den här på nyhetssidan. Rent capsaicin har cirka 16 miljoner scovillegrader :evil: . Så det stämmer alltså att jolokia-frukten har knappt 1 200 000 scovillegrader.
Med vänlig hälsning
Jonas Borssén
Svara till Jonas Borssén
- Bengt Sändh
- Författare till inlägg
- Besökare
21 aug 2008 22:45 #1663
av Bengt Sändh
Fråga skapades av Bengt Sändh
Har i ett års tid, vid olika tillfällen, hört och läst att världens starkaste chili, vars namn jag glömt, kommer från Indien. Den skall ha 1 200 000 scovillegrader. Hur är det möjligt?
Jag har lärt mig att när man skapade scovilleskalan så satte man rent capsaicin till en miljon grader. Hur kan då denna indiska chili vara 20 procent starkare?
Med denna logik borde det även finnas brännvin med en alkoholstyrka på 120 procent.
Kan någon förklara det här?
Jag har lärt mig att när man skapade scovilleskalan så satte man rent capsaicin till en miljon grader. Hur kan då denna indiska chili vara 20 procent starkare?
Med denna logik borde det även finnas brännvin med en alkoholstyrka på 120 procent.
Kan någon förklara det här?
Svara till Bengt Sändh
Sidan laddades på: 0.277 sekunder
Anmälan nyhetsbrev
Meny
Copyright © 2024 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.