när skörda i stockholm

Mer
20 aug 2017 19:40 #2416 av Jonas Borssén
Hej Maria!
Att skörda är något av en smaksak och beror delvis på vilka sorter du har. Vissa sorter skördas traditionellt gröna och omogna, t.ex. jalapeño, serrano, pimento de Padrón, friarello, shishito ...
Genom att skörda håller du i gång blomning och ny fruktsättning. Vi har skrivit några rader om detta i augustis månadsbrev. Läs gärna det.
Plantorna klarar sig ute fram tills det blir frostnätter men i takt med allt kyligare nätter och dagar minskar aktiviteten hos plantan. Du kan ta in plantorna nu eller längre fram beroende på hur de står utomhus. Tar du in plantorna nu kommer mognaden att gå betydligt snabbare. Däremot är det inte säkert att avplockade frukter mognar i efterhand så som tomater. Frukter med tunna fruktväggar brukar kunna mogna men chilepeppar saknar generellt förmågan att mogna efter att de plockats från plantan.

Lycka till
Jonas Borssén
  • Maria Nygren
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
19 aug 2017 12:45 - 19 aug 2017 12:46 #2415 av Maria Nygren
när skörda i stockholm skapades av Maria Nygren
Hej!
Bor i Stockholm och jag har totalt 16 plantor med många frukter på. De är fortfarande gröna. Undrar hur långe jag törs ha dem ute. Vilken grad tål de?
Mognar de om jag plockar av dem nu? Kan de mogna i kruka inomhus?
Tacksam för svar
Maria Nygren
Last edit: 19 aug 2017 12:46 by Maria Nygren. Orsak: förtydligande
Sidan laddades på: 0.539 sekunder

Anmälan nyhetsbrev

scflogo