- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Ancho (torkad) - C. annuum
Ancho är den mörka soltorkade frukten av färsk Poblano. Ancho har en sammansatt smak av kaffe, kakao och torkad frukt vilket gör den användbar i såser, soppor och grytor. De torkade chilefrukterna spelar bland annat huvudroll i mexikos nationalsås mole. Ancho passar i övrigt till vilt, nöt- och fläskkött, kyckling, kalkon och feta fiskar samt chokladdesserter. Styrkan är mild till medium.
Rosta frukterna ett par minuter på svag värme i torr stekpanna eller ugn. Ta bort dem från värmen när de doftar aromatiskt. De får inte brännas, då blir smaken besk. Lägg därefter frukterna i hett vatten tills de mjuknat. Ta bort stjälk, fröfäste och mellanväggar. Mixa fruktköttet och lite blötläggningsvätska till en puré. Sila purén genom finmaskig sil för att få bort skalbitar. Nu kan purén användas som smaksättare. Purén kan också frysas in och användas vid behov.
Beställ frön här
Artnamn latin: Capsicum annuum
Scovillestyrka: 1 000 - 2 500