- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Pasilla (torkad) - C. annuum
Pasilla är den torkade frukten av Chilaca chile och kallas ibland för Chile Prieto eller Chile Negro beroende på regionala preferenser. Pasilla är avlång, lite skrynklig och platt med mörkt brunsvart färg. Frukterna mäter mellan 15 - 30 cm på längden och 2 - 4 cm på bredden. Pasilla har en komplex smak av russin, örter, kakao, lakrits och mörka bär vilket gör sig bäst i varma såser, mole och grytor. I recept kan pasilla ersättas av Ancho eller Mulato. Styrkan är mediumhet.
Rosta frukterna ett par minuter på svag värme i torr stekpanna eller ugn. Ta bort dem från värmen när de doftar aromatiskt. De får inte brännas, då blir smaken besk. Lägg därefter frukterna i hett vatten tills de mjuknat. Ta bort stjälk, fröfäste och mellanväggar. Mixa fruktköttet och lite blötläggningsvätska till en puré. Sila purén genom finmaskig sil för att få bort skalbitar. Nu kan purén användas som smaksättare. Purén kan också frysas in och användas vid behov.
Beställ fröer här
Artnamn latin: Capsicum annuum
Scovillestyrka: 1 000 - 1 500