• Mitt konto
  • Login
 
chilepeppar chilepeppar
  • Hem
    • Om föreningen
    • Bli medlem
    • Medlemsprylar
    • Login
  • Nyheter
  • Chilepepparsorter
    • Bidra med bilder
    • Beställ chilefröer
  • Odlingsråd
    • Fröna
    • Sådden
    • Jorden
    • Skörden
    • Ljuset
    • Temperaturen
    • Pollineringen
    • Skadegörarna
    • Scovillegraderna
    • Arterna
  • Forum
  • Kontakt
    • Press
    • Annonsera
    • Kontakta oss
Kontaktinformation
19.jan
Överordnad kategori: Chilepepparsorter

Chilhuacle Amarillo (torkad) - C. annuum

chilhuacles amarillo torkad

Chilhuacle amarillo (även Chihuacle) är närbesläktad med varianterna negro och rojo. Sorten odlas traditionellt i södra Mexiko. Färgen är mörkt gyllenbrun till rödgul. Frukten är bred vid stjälkfästet (paprikalik), avsmalnad och med markerad spets, omkring 5 - 8 cm lång och 4 cm bred vid stjälkfästet. Chilhuacle amarillo har ett mediumtjockt fruktkött med sträv styrka. Den komplexa smaken har inslag av sälta, syra och bitter apelsin. Den torkade frukten används traditionellt till gula molesåser och liknande.

Rosta frukterna ett par minuter på svag värme i torr stekpanna eller ugn. Ta bort dem från värmen när de doftar aromatiskt. De får inte brännas, då blir smaken besk. Lägg därefter frukterna i hett vatten tills de mjuknat. Ta bort stjälk, fröfäste och mellanväggar. Mixa fruktköttet och lite blötläggningsvätska till en puré. Sila purén genom finmaskig sil för att få bort skalbitar. Nu kan purén användas som smaksättare. Purén kan också frysas in och användas vid behov.

Artnamn latin: Capsicum annuum
Scovillestyrka: 1 500 - 2 000

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Användarbetyg: 5 / 5

Föregående artikel: Chile Guaque (torkad) - C. annuum Föreg Nästa artikel: Chilhuacle Negro - C. annuum Nästa

BLI MEDLEM

BLI MEDLEM NU!

ANNONSER

Heta såser!
Killen Vid Grillen

Medlemslogin

Visa
  • Skapa inloggning
  • Glömt användarnamnet?
  • Glömt lösenordet?

Populära recept

  • Recept för en äkta ”chilehead”
    10.okt
  • Hemgjord hot sauce
    10.jan
  • Sauce picante
    10.jan
  • Chili vinnare 2006
    10.jan
  • Very hot sås
    10.jan

Anmälan nyhetsbrev

Meny

  • Hem
  • Nyheter
  • Chilepepparsorter
    • Bidra med bilder
    • Beställ chilefröer
  • Odlingsråd
  • Forum
  • Kontakt

scflogo

Copyright © 2024 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.