- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Poblano/Ancho - C. annuum
Poblano (känd som Ancho när den är soltorkad) är en ikonisk chilefrukt i Mexiko, och som återkommer i många recept. Poblano har mycket stort matlagningsvärde, och det har även den soltorkade ancho-frukten (torkad Poblano). Frukterna är mörkt gröna som omogna. När frukterna mognar övergår färgen i mörktrött. De paprikastora frukterna är triangulära eller hjärtformade med två, tre eller fyra lober och trubbig spets. Den insjunkna formen vid stjälkfästet är också karaktäristiskt. Poblanofrukter blir 15-20 cm långa och som mest 5-8 cm på bredden. Fruktköttet är ganska tjockt. Det är en smakrik chilepeppar och mycket användbar i såser, salsas, grytor och soppor. Den är även god att fylla med ost, fisk, kött eller fågel. I Mexiko används grön Poblano bland annat till den traditionella maträtten "chile en nogada".
Poblano har ett ganska hårt skal som bör tas bort innan fruktköttet används i matlagning. Rosta därför frukterna i ugn eller på grill och låt dem därefter ånga. Sedan kan skalet lätt tas bort.
Beställ fröer här
Artnamn latin: Capsicum annuum
Scovillestyrka: 1 000 - 2 500