- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Pimiento del Piquillo - C. annuum
Piquillo är en av Spaniens mest kända chilepeppar och den ingår i en hel del traditionell spansk mat. Är grön som omogen. Blir sedan gulaktigt röd för att sedan få en djup röd färg vid mognad. I Navarra, Spanien, har de odlade frukterna (Piquillo de Lodosa) en skyddande ursprungsbeteckning, D.O., vilket garanterar kvalitén och att frukten är av äkta sort. Plantan är lågväxande och blir omkring 50 cm hög och 40 cm bred. En planta kan producera upp till 20 frukter vid gynsamma förhållanden. Sorten Pico de Mendavia påminner om Piquillo men är generellt större och kan ibland var nästan dubbelt så stor. Pico de Mendavia anses på ett humoristiskt vis vara pappan till Piquillo.
Piquillo har en sammansatt smak med sötma, fruktighet, syra och dova aromer. Den är perfekt till att fylla med allehanda grönsaker, skaldjur, fiskar, kött och fågel. Frukterna ska dock rostas först så att det tunna men hårda skalet kan tas bort. Därefter öppnas möjligheter för att fylla frukterna eller för ajvar och liknande såstillbehör. Piquillo är vanligtvis mild men kan ibland uppvisa en svag styrka.
Beställ fröer här
Artnamn latin: Capsicum annuum
Scovillestyrka: 0 - 500