- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Chile Bola/Cascabel - C. annuum
Chile Bola (även Chile Canica), är mer känd som soltorkad chilefrukt och då under namnet Cascabel. Det är en av de mest kända och godaste chilefrukterna i Mexiko. Chile Bola/Cascabel är ytterligare en chilepeppar som kan användas i mexikansk mole, den välkända nationalsåsen som finns i så många varianter. Frukten är rund och nästan svart när den torkats. En smakrik sort med mild styrka och inslag av tanniner, svag syra samt lite tobak- och nötsmak.
Chile Bola/Cascabel används traditionellt torkad i matlagning. Torkade frukter kan blötläggas för att därefter puréas och passeras. Därpå kan purén användas för smaksättning i olika såser, soppor och grytor med ljust kött och fågel eller lax. Ett mattips: Prova att marinera små bläckfiskar i torkade och krossade frukter – stek sedan i lite olja.
Beställ fröer här
Artnamn latin: Capsicum annuum
Scovillestyrka: 1 000 - 2 500