- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Fushimi - C. annuum
Fushimi, även känd som Fushimi Togarashi, betraktas som en traditionell grönsak och frying pepper i Kyoto, Japan. Det finns flera typer av Fushimi, t.ex. söta och milda Fushimiama och Amanagato, och den måttligt starka Fushimikara. I Japan används Fushimi på samma sätt som Shishito och värderas för sin söta milda smak och krispiga konsistens. Frukterna tillagas vanligtvis inlagda, friterade, wokade eller sauterade.
Fushimi har långsträckta, cylindriska och smala frukter, i genomsnitt 14-16 centimeter långa och 1-2 centimeter i diameter. Frukterna har en konisk form som gradvis avsmalnar till en avrundad spets. Fushimi kan vara raka till lätt böjda, och med vaxartat och blekgrönt skal som omogen. Frukterna mognar till ljusrött med svaga rynkor. Fruktköttet är tunt, krispigt och ljusgrönt, och omsluter en central hålighet fylld med mellanväggar och runda, platta, krämfärgade frön. Fushimi har en söt och fruktig smak men kan, beroende på sortvarianten, ha en medium till stark styrkenivå. Scovillegrader är inte bekräftade.
Artnamn latin: Capsicum annuum
Scovillestyrka: 0 - 2 500