• Mitt konto
  • Login
 
chilepeppar chilepeppar
  • Hem
    • Om föreningen
    • Bli medlem
    • Medlemsprylar
    • Login
  • Nyheter
  • Chilepepparsorter
    • Bidra med bilder
    • Beställ chilefröer
  • Odlingsråd
    • Fröna
    • Sådden
    • Jorden
    • Skörden
    • Ljuset
    • Temperaturen
    • Pollineringen
    • Skadegörarna
    • Scovillegraderna
    • Arterna
  • Forum
  • Kontakt
    • Press
    • Annonsera
    • Kontakta oss
Kontaktinformation
26.jan
Överordnad kategori: Chilepepparsorter

Infinity - C. chinense

Infinity 500

Infinity är en hybrid av arten Capsicum chinense och skapad i England av chileodlaren Nicholas Woods från Fire Foods, Grantham, Lincolnshire. Under två veckor i februari 2011 höll Infinity Guinness World Record-titeln för världens hetaste chilepeppar med 1 067 286 Scovillegrader. Den 1 mars 2011 degraderades Infinity av Trinidad Scorpion Butch T pepper, som registrerade 1 463 700 Scovillegrader.

Woods skapade Infinity efter att han började odla chilepeppar för sina chilesåser. Han försökte inte skapa upp en ny sort, utan odlade sina chilefrukter i ett växthus där korsning mellan sorter lätt sker. Han beskrev att han först provade sin nya chilepeppar som: "När jag provade smakade den bra i början, som en udda fruktig smak, styrkeeffekten är fördröjd. Sedan knockade den mig. Helt plötsligt kände jag att den brände i halsen, det var så hett att jag inte kunde prata. Jag började skaka okontrollerat, var tvungen att sätta mig ner, och jag mådde fysiskt illa. Jag skulle verkligen inte rekommendera någon att äta det rakt upp och ner sådär."

En restaurang i Grantham som heter Bindi serverade en curry, kallad "The Widower", gjord på 20 Infinity-frukter, som påstår sig vara världens hetaste curry. Mer än trehundra personer provade curryn innan Dr. Ian Rothwell blev den första personen att kunna äta upp hela maträtten, vilket tog drygt en timme, inklusive 10 minuter med hallucineringar på grund av endorfinrushen.

Artnamn latin: Capsicum chinense
Scovillestyrka: 1 067 286

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Användarbetyg: 5 / 5

Föregående artikel: Hungarian Hot Wax - C. annuum Föreg Nästa artikel: Jalapeño - C. annuum Nästa

BLI MEDLEM

BLI MEDLEM NU!

ANNONSER

Heta såser!
Mango-Jalapeño Glaze

Medlemslogin

Visa
  • Skapa inloggning
  • Glömt användarnamnet?
  • Glömt lösenordet?

Populära recept

  • Recept för en äkta ”chilehead”
    10.okt
  • Hemgjord hot sauce
    10.jan
  • Sauce picante
    10.jan
  • Chili vinnare 2006
    10.jan
  • Very hot sås
    10.jan

Anmälan nyhetsbrev

Meny

  • Hem
  • Nyheter
  • Chilepepparsorter
    • Bidra med bilder
    • Beställ chilefröer
  • Odlingsråd
  • Forum
  • Kontakt

scflogo

Copyright © 2024 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.