- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Infinity - C. chinense
Infinity är en hybrid av arten Capsicum chinense och skapad i England av chileodlaren Nicholas Woods från Fire Foods, Grantham, Lincolnshire. Under två veckor i februari 2011 höll Infinity Guinness World Record-titeln för världens hetaste chilepeppar med 1 067 286 Scovillegrader. Den 1 mars 2011 degraderades Infinity av Trinidad Scorpion Butch T pepper, som registrerade 1 463 700 Scovillegrader.
Woods skapade Infinity efter att han började odla chilepeppar för sina chilesåser. Han försökte inte skapa upp en ny sort, utan odlade sina chilefrukter i ett växthus där korsning mellan sorter lätt sker. Han beskrev att han först provade sin nya chilepeppar som: "När jag provade smakade den bra i början, som en udda fruktig smak, styrkeeffekten är fördröjd. Sedan knockade den mig. Helt plötsligt kände jag att den brände i halsen, det var så hett att jag inte kunde prata. Jag började skaka okontrollerat, var tvungen att sätta mig ner, och jag mådde fysiskt illa. Jag skulle verkligen inte rekommendera någon att äta det rakt upp och ner sådär."
En restaurang i Grantham som heter Bindi serverade en curry, kallad "The Widower", gjord på 20 Infinity-frukter, som påstår sig vara världens hetaste curry. Mer än trehundra personer provade curryn innan Dr. Ian Rothwell blev den första personen att kunna äta upp hela maträtten, vilket tog drygt en timme, inklusive 10 minuter med hallucineringar på grund av endorfinrushen.
Artnamn latin: Capsicum chinense
Scovillestyrka: 1 067 286