- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Rocotillo - C. chinense
Rocotillo är ett namn som kan orsaka förvirring eftersom det finns både en C. baccatumvariant och en C. chinense. Baccatum-Rocotillon kommer ursprungligen från Peru medan chinense-Rocotillon är mer känd i Puerto Rico. Namnvariationer som Cayman Rocotillo förekommer också och då främst på Caymanöarna i Västindien. Dessa frukter är något mindre och dessutom med gul mognadsfärg. Det som är karaktäristiskt för frukterna, förutom namnet och storleken, är den överkommliga styrkenivån och den rika smaken. Rocotillo växer i typiska klasar och utvecklar sfäriskt hoptryckta frukter, liknande små minisquash, med medeltjockt fruktkött och markerade lober som blir 2-3 cm på både bredden och höjden. Fruktfärgen skiftar från ljusgrönt till rött vid mognad. Plantorna blir mellan 60-90 cm höga och ger generellt stora skördar. Odlingscykeln är 80-90 dagar efter omplantering i större kruka.
Rocotillo är en mild C. chinense men ändå med en mycket aromrik fruktig smak som påminner om Scotch Bonnet och Habanero – perfekt för alla som gillar den intensiva fruktsmaken men med mindre styrka. Använd Rocotillo i anrättningar med frukt, i salsa, i sallader, i vinägerinläggningar, ljust kött och fågel samt fisk och skaldjur. Beräkna lång grotid.
Beställ fröer här
Artnamn latin: Capsicum chinense
Scovillestyrka: 1 000 - 2 500