• Mitt konto
  • Login
 
chilepeppar chilepeppar
  • Hem
    • Om föreningen
    • Bli medlem
    • Medlemsprylar
    • Login
  • Nyheter
  • Chilepepparsorter
    • Bidra med bilder
    • Beställ chilefröer
  • Odlingsråd
    • Fröna
    • Sådden
    • Jorden
    • Skörden
    • Ljuset
    • Temperaturen
    • Pollineringen
    • Skadegörarna
    • Scovillegraderna
    • Arterna
  • Forum
  • Kontakt
    • Press
    • Annonsera
    • Kontakta oss
Kontaktinformation
22.jan
Överordnad kategori: Chilepepparsorter

Cuerno de Cabra - C. annuum

Cuerno de cabra

Ursprung Spanien. Sorten är vanlig i Baskien, Rioja och Navarra men också i franska Baskien, där den är känd som Corne de Chevre. Namnet betyder gethorn, vilket är en vanlig benämning för ett flertal sortvarianter. Frukterna växer ibland upprätt på plantan som kan bli alltifrån 50 centimeter till 1 meter hög eller mer. Fruktformen är avlång och inte sällan med böjd eller vriden spets. Cuerno de Cabra blir 10-20 cm lång och 2-4 cm bred vid stjälkfästet samt mognar från grönt till rött. Frukterna har stort matlagningsvärde som både grön omogen frukt och mogen. Färska gröna frukter har tunt och smakrikt fruktkött och är idealisk att steka eller grilla – frukterna absorberar knappt olja kan ätas med det tunna skinnet.

Röda mogna frukterna torkas traditionellt upphängd på tråd eller flätad – vilka byter namn till Choricero. Frukterna används traditionellt i anrättningen chilindrón, en mustig och paprikastinn gryta med lamm eller kyckling. Torkade frukter blötläggs i varmt vatten. Därefter skrapas fruktköttet från skalet och mixas eller mosas till en puré. Torkade frukter kan också malas till ett fint pulver. I Spanien används mald Choricero till lbland annat den välkända korven chorizo.

Artnamn latin: Capsicum annuum
Scovillestyrka: 0 - 100

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Användarbetyg: 5 / 5

Föregående artikel: Cuban Pepper - C. annuum Föreg Nästa artikel: Cumari - C. praetermissium Nästa

BLI MEDLEM

BLI MEDLEM NU!

ANNONSER

Killen Vid Grillen
Heta såser!

Medlemslogin

Visa
  • Skapa inloggning
  • Glömt användarnamnet?
  • Glömt lösenordet?

Populära recept

  • Recept för en äkta ”chilehead”
    10.okt
  • Hemgjord hot sauce
    10.jan
  • Sauce picante
    10.jan
  • Chili vinnare 2006
    10.jan
  • Very hot sås
    10.jan

Anmälan nyhetsbrev

Meny

  • Hem
  • Nyheter
  • Chilepepparsorter
    • Bidra med bilder
    • Beställ chilefröer
  • Odlingsråd
  • Forum
  • Kontakt

scflogo

Copyright © 2024 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.