- Kontaktinformation
- Överordnad kategori: Chilepepparsorter
Scotch Bonnet - C. chinense
Scotch Bonnet (även känd som Boabs Bonnet, Scotty Bons, Bonney peppers, Caribbean red peppers) påminner om och är av samma art som habanero. I Guayana är frukterna kända som Ball eller Fire. Ursprunget är Västindien och namnet anspelar på en typ av skotsk huvudbonad.
Scotch Bonnet förekommer främst i karibiska rätter där den ger sin unika smak och styrka, till exempel hot sauce och tillbehör. Jerkmarinad eller kryddblandning med samma namn är en av de mest kända anrättningarna. Frukterna används särskilt i matkulturerna på Jamaica och Caymanöarna. Scotch Bonnet skiftar i färg från omogen grön till mogen orange till röd. Det finns sortvarianter i form av Scotch Bonnet Red och dito Yellow.
Scotch Bonnet är generellt mycket stark men det finns också en mild variant i form av Cachucha pepper.
Artnamn latin: Capsicum chinense
Scovillestyrka: 350 000